Veilig wachtwoord tips

Veilig wachtwoord tips

Een sterk wachtwoord is essentieel om je gegevens online te kunnen beschermen. In voorgaande artikelen hebben wij behandeld hoe je de computer kunt beschermen door middel van een firewall en een virusscanner. Het begint echter met een sterk wachtwoord. Meeste internetgebruiken weten dat een goed wachtwoord een bepaalde lengte moet hebben. Echter niet iedereen is zich bewust wat een goed wachtwoord inhoudt. Wat is nu een veilig wachtwoord zodat jij je online gegevens kunt beschermen? In dit artikel geven wij enkele wachtwoord tips, lees nu verder.

Veilig wachtwoord

Een goed wachtwoord is van grootste belang om jouw gegevens te kunnen beschermen. Hoe ziet een goed wachtwoord eruit? Een goed wachtwoord voldoet minimaal aan de volgende eisen:
– het is geen bestaand woord;
– het bestaat minimaal uit 8 tekens;
– het heeft geen connectie met jezelf (niet je voornaam of huisdier);
– het bevat een combinatie van hoofdletters, kleine letters, symbolen en cijfers.

Het bedenken van een goed wachtwoord

Een wachtwoord is sterk en veilig als hij lang is. Dit maakt natuurlijk het bedenken maar ook het onthouden van het wachtwoord lastig. Het is raadzaam om een bestaand woord te nemen en dan bijvoorbeeld enkele letters met cijfers te veranderen. Het is echter van grootste belang dat je het wachtwoord ergens op slaat waar niemand het zal vinden. Op die manier is je wachtwoord altijd bereikbaar, als je het bijvoorbeeld vergeten bent. Het is ook raadzaam om verschillende wachtwoorden te hebben voor verschillende doeleindes. Als je maar één wachtwoord hebt, loop je het gevaar dat je op alle kanalen je gegevens kwijtraakt. Er zijn online handige tools te vinden, die voor jou een goed wachtwoord kunnen genereren. Deze tools zullen jou ook helpen met handige wachtwoord tips, zodat jij hét wachtwoord hebt en niemand jouw gegevens kan stelen.

Terug naar overzicht