KvK nummer controleren

KvK nummer controleren

Het is sinds juli 2008 verplicht om als ondernemer het KvK nummer te vermelden op de website/webshop. Eveneens moet het openlijk vermeld worden. Het is van belang dat het compleet duidelijk is dat het om het KvK nummer gaat. Daarbij is het sinds mei 2010 verplicht om als ondernemer bij alle schriftelijk correspondentie het KvK nummer te vermelden, dit betreft dus ook e-mails. Mochten ondernemers hier niet aan voldoen, dan lopen zij het risico om volgens de wet een boete opgelegd te worden.

Websites zonder KvK nummer

Het KvK nummer dient op een duidelijke plaats vermeld te worden, zodat de consument makkelijk het nummer gevonden kan krijgen. Er zijn helaas nog altijd websites en webshops die het KvK nummer niet vermeld hebben op de website of webshop. Dit is voor de webshop/website van twee kanten nadelig, aangezien zij risico lopen om een boete te krijgen en omdat de betrouwbaarheid van de webshop/website verslechterd. De kritische consument kan hierdoor in de koopcyclus afhaken, omdat het er toch onbetrouwbaar uitziet.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Het vermelden van het KvK nummer straalt veiligheid en vertrouwen uit naar de consument. De consumenten kunnen namelijk door middel van het KvK nummer ervan verzekerd worden dat zij een product of dienst kopen van een KvK geregistreerd bedrijf. Om als consument echt zeker te zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid van een bedrijf, is het mogelijk om aan de hand van het KvK nummer informatie op te vragen van het bedrijf. De informatie kan opgevraagd worden bij de Kamer van Koophandel.

Terug naar overzicht